Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. február

Címoldal
Új év, új remények, tervek
Községi képes krónika
Jól haladnak az előkészületek
A nagyberuházások és a munkahelyteremtés éve
Önkormányzati eseménynapló
Szent Száva ünnepe
Örülök, de a gondok még maradnak
Januári események a törökfalusi helyi közösségben
A megelőzés a legfontosabb
15 éve Adán
Ajándékcsomag az év első újszülötteinek
Sólymok birodalma
A sólyommadár az eredetmondáinkban
Jótékonysági hangverseny
A jókedvet nem mosta el az eső
Egy érdekes kiállítás
Dal a honvágyról
Fiatalok írják
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Tevékeny méhészek
Zöldségfélék korai vetése
A verhetetlen 340158/02-es
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal - Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

DNEVNIK AKTIVNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE

    10. januar - Na prezentaciji Strategije za ravnomeran regionalni razvoj Srbije 2007-2012, u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, iz naše opštine učestvovao je Ulijan Kornel.
    12. januar - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc doneo je odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Ada.
    13. januar - Lokalna samouprava, kao i ranije, tradicionalno i ove godine je pomogla realizaciju Svetosavskog bala u Hotelu "Park" u Adi. Organizator bala je bila Srpska Pravoslavna Crkva u Adi.
    15. januar - Na Forumu građana MZ Utrine, gde su se raspravile teme vezane za planove u 2007. godini, kao i zajednička saradnja i nastavak započetih investicija u svim naseljima ove MZ (Utrine, Obornjača, Sterijino), iz Lokalne samouprave su učestvovali Irmenji Ferenc, Zoran Dragin, Mičiz Jožef, Dušan Telečki i Horti Đerđ.
    - Predsednik  opštine, Irmenji Ferenc bio je gost emisije "Napjaink" (Naši dani) Radio Televizije Vojvodine.
    17. januar - Izašao je broj 1/2007  "Službenog lista opštine Ada".
    18. januar - U Hotelu "Park" održana je prezentacija dvogodišnjeg rada Lokalne samouprave Ada. Prikazani su rezultati, ostvarene veze i pozicije Lokalne samouprave, kao i planovi i projekti . Ovom prilikom je 2007. godina proglašena godinom kapitalnih investicija u opštini. Skup je otvorio predsednik opštine, Irmenji Ferenc.
    21. januar - Održani su Parlamentarni izbori, izlaznost birača na nivou opštine je bila 56,08%.
    22. januar  - Obavljena je poseta kod Vetra Karla, od strane zamenika predsednika opštine, Zorana Dragina, u vezi razvija telefonske mreže u Molu. Od aprila ove godine očekuje se postavljanje digitalne centrale u Molu, kao i podela 1000 novih telefonskih brojeva.
    25. januar - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc, prisustvovao je u Novom Sadu sastanku EuroGardi group-a. Razmatrala su se aktuelna pitanja u vezi izgradnje mosta na reci Tisi.
    26. januar - Na Svetosavskoj svečanosti u OŠ "Čeh Karolj", odnosno u Tehničkoj školi u Adi prisustvovao i Dušan Telečki, predsednik SO Ada, odnosno Kovač Dobo Lea.
    27. januar - Na Svetosavskoj svečanosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu prisustvovao i Zoran Dragin, zamenik predsednika opštine.
    29. januar - Zamenik Predsednika opštine, Zoran Dragin, održao je sastanak sa predstavnicima Saveta mesnih zajednica. Razmatrana su pitanja dalje saradnje i predstojeći zadaci u 2007. godini.
    31. januar - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc je raspisao Konkursza dodeljivanje sredstava za stipendiju talentovanim učenicima i studentima i za postdiplomske studije i vrhunskim sportistima sa teritorije opštine Ada za 2006/2007. školsku godinu.
    - U Beogradu održana je radionica za lokalne poverenika SKGO sa organizacijskim temama. Iz naše opštine prisustvovala je Danijela Gavrilović.
    1. februar - U kabinetu Predsednika opštine, Irmenji Ferenca, primljeni su Nađ Zoltan i Šimic Jožef gradonačelnik iz Deska, R. Mađarska. Razgovori su vođeni na temu prekogranične regionalne saradnje. Prisustvovao i opštinski menadžer, Koš Šandor.
    2. februar - U Kikindi, u Restoranu Radnički dom  održana je sednica Saveta Okruga, na kom je prisustvovao Predsednik opštine, Irmenji Ferenc. Razmatrala su se pitanja dalje saradnje Okruga i Lokalne samouprave u 2007. godini, po određenim resorima.
    5. februara - U Novom Sadu, u Radničkom Domu, održan je sastanak na temu pripreme za predstojeću 9.SORV. Iz naše opštine učestvovali su Irmenji Ferenc, Mičiz Jožef, Zoran Dragin i Dragoljub Mrđanov.
    6. februar - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc se sastao sa predsednikom opštine Kikinda, dr. Branislavom Blažićem. Glavna tema razgovora je bila razvoj infrastrukture u Severnom Banatu.
    7. februar - Izašao je broj 2/2007. "Službenog lista Opštine Ada".

Sastavio: Bakoš Zoltan

februar 2007.

Naslovna strana
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Nagrade uspešnima
Proslava školske slave u Molu
Za 160 dinara osiguran je svaki član domaćinstva
Zakon o radu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Ne igraj sa vatrom!
Impresum


Design by VA