Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. július

Címoldal
Tegnap - Ma - Holnap
Megünnepeltük Ada község napját
Pillanatképek a KKT ünnepi üléséről
Képek az ünnepség rendezvényeiről
Képek az Ada-napi sportrendezvényekről
Címlapunkhoz
Gulyásfesztivál - 2006
Előtérben az új helyi járulék
Jó tervek - jobb eredmények
Aratóverseny a Valkai-soron
A 9. Munkás- sportolimpia
Az adaiak kitettek magukért
Az ötödik Bárdos Lajos Zenei Hetek
Szentiváni ünnepség a város szélén
Találkozó Thurzó Lajos szülővárosában
Őszülő diákok
50 éves találkozó
Köszönöm, drágám!
Az igazságügy reformjának nemzeti stratégiája
A civil kezdeményezés fontossága
A népzenét nem lehet nem szeretni
A művészetben nem a téma, hanem a mód a fontos
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Szép tájakon barangolva
Zöld levél
Zsálya, a halhatatlanság füve
Virágbabusgató
Rendőrségi hírek
Kishírek
Községi ösztöndíjak
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Impresszum

JUČE – DANAS – SUTRA
  • To je ime novog mosta na Tisi kod Ade koji će biti sagrađen do kraja iduće godine – čuli smo 2. jula 2006. na svečanoj sednici Skupštine opštine Ada koja je održana u časct dana opštine u sali hotela „Park”. Ovu čarobnu rečenicu izgovorio je sam predsednik opštine Ada, Ferenc Irmenji pred oko 300 zvanica koji su imali prilike da upoznaju i razvojni plan opštine do 2012. godine i mogli su da bace i pogled na prelepi idejni plan razvoja Rekreacionog centra „Adica”.

    Po drugi put je sa ovim datumom održana svečana sednica Skupštine opštine povodom dana Ade kojoj su pored mesnih odbornika-poslanika prisustvovali   pozvani gosti među kojima su bili generalni konzul Republike Mađarske Jožef Hercegfalvi, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran dr. Lončar, državni sekretar Vesna Piperski Tucakov, pomoćnik ministra za finansije Goran Anđelić, pomoćnik ministra za prosvetu i sport Petar Odorović, pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu Zoltan Bunjik, potpredsednik Skupštine APV Dušan Jakovljev kao i drugi republički i pokrajinski funkcioneri, predstavnici bratskih gradova Bođislo, Budimpešta – 11. okrug,   Đerđoalfalu, Inarč, Mako i Mužlja, delegacije okolnih opština Bečej, Čoka, Kanjiža, Senta, Sombor, Subotica, članovi tima za smanjenje siromaštva, rukovodioci mesnih institucija i crkvenih opština kao i preduzetnici iz opštine.


Idejni projekat četvrtog, zatvorenog bazena

    Svečanu sednicu su otvorili predsednik Skupštine opštine Dušan Telečki i potpredsednica Erika dr. Horvat Arežina, zatim je na mađarskom i srpskom jeziku prisutnim gostima svečani govor održao  predsednik opštine Ferenc Irmenji.
    Posle toga je opštinski menadžer Šandor Koš govorio o bitnim stavkama razvojnog plana opštine do 2012. godine a predsednik razvojne grupe „Euro Gardi” Zoran dr. Florić predstavio projekciju novog mosta na Tisi kod Ade i razvojni plan Rekreacionog centra „Adica”.

ODLIKOVANI

    Na svečanoj sednici predsednik Skupštine opštine Dušan Telečki, zamenik predsednika Arežina dr. Horvat Erika zajedno sa predsednikom opštine Ferencom Irmenji uručio je javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim licima.
    1. Povelja je dodeljena:
    - ŠTERBIK ARPADU iz Ade, zbog osvajanja titule najboljeg rukometaša sveta, čime je doprineo afirmaciji opštine Ada u zemlji i inostranstvu, podstičući time mlađe generacije u oblasti sporta.
    2. Medalja je dodeljena:
    - LINGVISTIČKOM UDRUŽENjUSARVAŠ GABOR” ADA, za dugogodišnji naučni rad i svestranu aktivnost na polju negovanja mađarskog jezika i kulture, i za stečeni visoki ugled u zemlji i inostranstvu, dajući time doprinos afirmaciji opštine Ada.
    - KIŠ TIBORU, st. iz Ade, za dugogodišnje nesebično zalaganje za razvoj dobrovoljnog vatrogastva, za osnivanje profesionalne jedinice, osposobljavanje članstva i podmlatka i zalaganje za sprovođenje preventivnih mera protivpožarne zaštite u opštini Ada.
    3. Pohvala je dodeljena:
    - DUŠANKI VUČUROVIĆ iz Ade, za plodonosno zalaganje na afirmaciji opštine Ada, kroz obavljanje funkcija u organima javnih ustanova i nevladinih organizacija, kao i za izuzetno nesebičan i uspešan rad u funkciji direktora JKP „Standard” Ada na polju rešavanja komunalnih pitanja opštine Ada.
    - bračnom paru NAĐ ANTAL I ERŽEBET sa Utrina, za zajedničko životno delo i postignute primerne rezultate u proizvodnji mleka i unapređenju govedarstva i poljoprivrede u opštini Ada.
    - DUŠANU SIMENDIĆU iz Mola, za istrajan i uspešan rad na opstanku i razvoju FK „Bačka” Mol i za dugogodišnje nesebično zalaganje za rad sa podmlatkom.
    Pored toga Zahvalnicu predsednika opštine dobili su ZORAN TOPALSKI, načelnik Sekretarijata unutrašnjih poslova Ada i TOBIJAŠ JOŽEF ml. predsednik Rukometnog kluba „Potisje-Pleteks”.

Janoš Kiralj

jul 2006.

Naslovna strana
Juče - Danas - Sutra
Svečana sednica SO Ada
Pravo iznenađenje od Ađana
Molski dobošar
Vesti iz policije
Crna hronika
Impresum


Design by VA