Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. március

Címoldal
Jön a tavasz!
Községi hírek, események
Krisztus
Községi hírek
A Második Helyi Közösség tavalyi munkálatai
Szólj a szabadságról!
Megemlékeztünk az 1848-49-es forradalomról
A 8. nap
A népkonyha kérdése
Az elmúlt évről röviden
A jubiláló iskola
A költő visszatért
Borverseny volt Akasztón
Szólóénekeseink bemutatkozása
Nőnapi ünnepség
Marasztaló
Tűzvédelmi oktatás gyerekeknek
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXI.
A Körkép arcképcsarnoka - VI.
Fontosabb telefonszámok
Horgászaink házatáján
Tarka oldal
Impresszum

BORVERSENY VOLT AKASZTÓN

    Az emberiség történelmében 15 év nem nagy idő. Évezredekben beszélnek az időről, fényévekben a távolságokról, azonban a halandó emberek életében, mint mi, a tizenöt év is már jelentősnek mondható.
    Így volt ez 2013. február 22-én, amikor az akasztói, magyarországi testvértelepülés hegyközségi vezetősége meghirdette a XV. HAGYOMÁNYOS AKASZTÓI BORVERSENYT, amelyre az adai borászokat is meghívta. Mint már megannyiszor, az idén is megelégedéssel tettünk eleget a meghívásnak,– ott a helyünk!


Oklevélből, serlegekből bőven kijutott borászainknak

    Idén az évjárat több mint száz terméke fokozta a verseny erősségét. A mostani megmérettetésen családi és vállalkozói pincészetek legfrissebb boraikkal remek eredményeket értek el. Érkeztek minták a szélrózsa minden irányából, belföldről és külföldről egyaránt, ezért büszkén mondhatjuk, hogy bizony, mi adaiak is ott voltunk.  Kóstoltattunk merlottot, rajnai rizlinget, kékfrankost, shardoney-t, vranacot és nem is hiába. Az adai borászok közül képviseltette magát STERBIK LAJOS, ADANKÓ NÁNDOR, FEKETE ZOLTÁN, KELEMEN JÓZSEF,  HANÁK JÓZSEF, - és közülük senki sem tért haza üres kézzel, hiszen a nedűk minőségéből visszaköszöntek az eredmények. A nagyérdemű borbírák külön megdicsérték és jutalmazták a termelőket.  SUHAJDA ANTAL akasztói polgármester különdíját az idén Adankó Nánor érdemelte ki, de a szakmai zsűri is méltányos díjakat osztott valamennyi borászunknak. Volt arany, kilenc ezüst, két bronz, két oklevél és sok-sok dicséret. Az eredményhirdetés után a „szakmabeliek”, a vendégek, a szervezők és a zsűri közös vacsorán cseréltek tapasztalatokat és a remek hangulat tovább mélyítette, bővítette az újabb baráti kapcsolatok kiépítését. Leszögezték, hogy az idei borverseny is, mint eddig valahányszor, igen jelentős volt a termelők és borászok számára, hiszen nagyon sokat tanultak egymástól, megosztották tapasztalataikat, hogy a következő évben jobbnál jobb borokat tudjanak előállítani.
    Büszkék lehetünk adai termelőinkre, barátainkra, nem kevésbé termékeikre, hogy az idén is bizonyítottak, hogy kitartó, áldozatos munkájuk sikeres és eredményes volt! Csak így tovább! Minden gazdának jó egészséget, jó évjáratot kívánunk, és a jó boraikon keresztül köszönjön vissza a szép eredmény!
    Legyen áldás fáradságos, de ugyanakkor szép munkájukon, mindannyiunk örömére!

Sáfrány Ágnes

mart 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Sastanak sa predstavnicima Osnovnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva iz Subotice
Vesti
Vesti iz policije
Omladinci pišu
Važni brojevi telefona
Impresum


Design by VA