Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. február

Címoldal
Ezt is megértük
Községi hírek
Itt születtem én, ezen a tájon!
Nagy az érdeklődés
Szerintem a szerelem...
Hamadántól Iszfahánig három hegyen át…
Március 15-re
Vadgalamb
Farsang a nagycsaládosoknál
Madárházakat és etetőket
Farsang, koratavasz…
VasútÁL(l)OMás
Könyvbemutató Adán
Télűző farsangi mulatság a Csobolyóban
Itt a farsang, áll a bál!
A közösség megtartó ereje
V. Esküvő kiállítás
Gondolatok egy kiállításról
Hobbim az akvarisztika
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti tevékenység
Zöld levél
Sakk
A moholi asztalitenisz klub sikertörténete
Kispionírok a porondon
Sporthorgászat
Tarka-barka
Impresszum

Hobbim az akvarisztika
Georgije Orosz érdekes szenvedélye

    Bizonyára sokan ismerték Adán Orosz Angéla nénit, aki megalkotta a Búzamezők hét virága elnevezésű hímzésmintát, amelyet később több vajdasági kézimunka klub kezdett alkalmazni a hímzé-sekben és ma már határainkon túl is ismerik!  Angéla néninek öt gyermeke van,  egyikkel a Facebookon keresztül beszél-gettem el, mégpedig Georgije Orosszal, másképpen Gyuri-val, akinek egy egész érdekes hobbija van, ami nem más, mint az akvarisztika, azaz a díszhaltenyésztés.  Jómagam tízegynéhány  évvel ezelőtt vásároltam tőle díszhalacskákat, növényt, akváriumi felszerelést.  Most aziránt érdeklődtem, hogy mióta foglalkozik e hobbival, mi adta az ötletet,  körülbelül hányféle díszhalat tenyészt, árul-e vízi növényeket, halacskákat, akváriumi felszerelést, van-e manapság érdeklődés az akvarisztka iránt, jövőbeni tervei, hol  van a háza és végül mi a  foglalkozása?


Georgije Orosz

    „1972-ben, 11 éves koromban kaptam Mihalek Jánostól néhány guppi díszhalat, pár csigát és vízinövényt, amelyek elkezdtek szaporodni. Akkor kezdtem nagyon  megszeretni e hobbit és azóta foglalkozok az akvarisztikával; kiváló kikapcsolódást  jelent számomra a munkám mellett, örömömet lelem benne.
    Körülbelül 20-30 fajta díszhalat tenyésztünk, de  ez a szám változó, ugyanis a tenyészpároktól kishalak is születnek és akkor több van belőlük. Tekintettel arra hogy ez nem üzlet és kereskedelemmel nem foglalkozunk, se halacskákat, se növényeket, se akváriumi felszerelést nem árulunk.
    A mai fiatalok kevésbé érdeklődnek a díszhaltenyésztés iránt, mivel túlságosan lefoglalja őket a számítógép, az internet. Régebben nagyobb volt az érdeklődés, többen tenyésztettek otthon díszhalakat. Ma főleg az  a korosztály érdeklődik a díszhalak iránt, amelyik velem együtt kezdte el, valamint a legfiatalabb korosztály (gondolok itt főleg a gyerekekre). Vannak azonban olyanok is, akik már abbahagyták e szép, érdekes  hobbit.

    Ez egy családi foglalatosság, amit a jövőben fejleszteni szeretnénk itt a házunkban, Adán, a Nikola Tesla utca 31. szám alatt. Aki tart otthon díszhalakat és tanácsot szeretne kérni, itt megtalálhat minket.
    Igazi foglalkozásom a reklámszakmához fűződik, magánvállalkozóként vezetem  a Design Orosz reklám és cégfestő firmát” – fejezte be a  beszélgetést Orosz Georgije.

Bálizs Géza

februar 2016.

Naslovna strana
Zaboravljeni krst
Pesme Anice Filipović
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA