Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. november

Címoldal
A túlélés a cél
Községi hírek
Hazafias versmondó verseny
Helyükre kerültek az emlékeink
Tiszteletadás a tanítónak
Élet a közösségi hálókon
Az egyik kéz ad
Másvilág
Őszi események
Baráti találkozó
Izgalmas foglalkozások és rendhagyó tanórák
Táncverseny-táncfesztivál
Két Hódi-könyv egy napon
Határtalanul a tánc és a zene világában
Őszi eseménynaptár
Márton-napi vigasság
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Gyermek-színjátszóink jubileuma
Zöld levél
Nyugdíjasok – nyugdíjasoknak
Sakkrovat
Szakszervezeti aktivitások
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Impresszum

A túlélés a cél

    Az elmúlt tizenöt évben, amióta lapunk, a Körkép rendszeresen megjelenik, a tizedik születésnapjakor, 2009-ben került olyan anyagi helyzetbe, amikor úgy láttam, nincs tovább. Akkor a vezércikkben utaltam is erre, azaz óvatosan elköszöntem hű olvasóinktól. Nem szűntünk meg, és ez akkor nem rajtam múlott, hanem munkatársaimnak köszönhető, akik az újság fennmaradása érdekében még a szerény, kis tiszteletdíjukról is lemondtak, és számos hasznos ajánlattal és tettel segítettek, hogy a Körkép tovább éljen. Túléltük az elmúlt éveket, de sajnos, most, a lap tizenötödik születésnapja után, ami idén júniusban volt, újra nehéz anyagi helyzetbe kerültünk. A legfőbb ok, amiről már régebben említést tettünk az, hogy az önkormányzat tavaly július óta egyáltalán nem támogatja lapunkat, mivel önálló tájékoztatót indított Községi Kalauz néven. Most arról nem szólnék, hogy egy községnek milyen tartalmú kis újságra lenne szüksége, mert mindenki másképpen látja, de egy dologban biztos vagyok: egy ekkora lélekszámú kis községnek két újságra nincs szüksége.
    A napokban tartottuk meg a Körkép Tájékoztatási Társaság igazgatóbizottságának ülését, amelyen ismertettem a lap nehéz pénzügyi helyzetét. A jelenlévő munkatársak többsége, úgy, mint öt évvel ezelőtt, most is kiálltak a Körkép mellett, és még annak a lehetőségét is elvetették, hogy esetleg így év végén egy összevont számmal jelenjen meg az újságunk. Az ülésen számos ajánlat elhangzott, amelyeket a Társaság közgyűlése hamarosan megvitat. Több újítást is tervezünk bevezetni, azon cél érdekében, hogy a Körkép továbbra is olvasóink kezébe kerüljön. A tervek szerint újévtől a Körkép az interneten csak azoknak lesz elérhető, akik előfizetnek rá, és ez mindenkire egyaránt vonatkozik majd. Külföldön élő honfitársaink-olvasóink segítségére is számítunk. Hogy milyen formában, arról is a decemberi számunkban írunk majd részletesebben. Szigorúbban követjük majd a pályázatokat, hogy minden lehetséges támogatást megszerezzünk. A reklámokból is több bevételt kell megvalósítani, ami egész biztosan több utánajárást igényel. Az előfizetőink számát is bővíteni szeretnénk. Azon felül, hogy házhoz szállítjuk az újságot, különböző nyereményjátékokkal, ajándékokkal kedveskedünk majd a hű olvasóinknak. Az újításokról, a decemberi ünnepi számunkban majd részletesebb tájékoztatást adunk.
    Önök pedig úgy tudnak segíteni, hogy, ha továbbra is megvásárolják az újságot, mint ahogy az elmúlt években is tették. Köszönjük.

Gecse István

novembar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Odavanje pošte učitelju
Vesti
Šah
Aktivnosti sindikata
"AFK" istupio iz područne lige
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA