Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. március

Címoldal
Kezdődhetnek a munkálatok
Községi hírek
1848 - Ünnepi szónoklatok
Március 15.
Komolyak a befektetők szándékai
A betegrendelés változásai
Civil hidak
Korszerű felszerelés nélkül nincs fejlődés
Magánosítás felemás eredménnyel
Csatorna-, út- és járdaépítés...
Tánc és ének a hölgyek köszöntésére
Eszem ágában sincs abbahagyni!
Húsvét
Testvér testvérre lelt
A gyáróriás agóniája
Önkormányzati eseménynapló
Törökfaluban történt februárban
Hírek - események
A nyugdíjasok hírei
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Vigyázat, kullancsveszély fenyeget!
Zöld levél
Mi lesz a kóbor kutyák sorsa?
Április - Szent György hava
Póréhagyma
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 VESTI IZ POLICIJE 92

    Sa aspekta javnog reda i mira prošli mesec je bio dosta miran. Registrovano je svega dve tuče, ali zato prijavljeno je veći broj krivičnih dela. Desila su se tri saobraćajne nesreće, a ukupna materijalna šteta je 443.000 dinara, od toga 260.000 dinara odnosi se na saobraćajne nezgode.
    Krivična dela. U toku meseca prijavljeno je 4 provala. Nepoznati izvršioc ili izvršioci, provalili su magacin Progresa u Molu odakle su odneli cipele, rukavice, sve u vrednosti od 80.000 dinara. Takođe je izvršena provala u Domu za stare  u Molu i iz kancelarije blagajne odneto 73.000 dinara. Zatim, nepoznati učinioci su razbili izlog u prodavnici Bonito u Molu, ali odnešena roba je male vrednosti. U Adi izvršena je jedna provala automobila na parkingu, iz čega je oduzet radiokazetofon. Pored navedenih, prijavljeno je 5 kradja. Nepoznati izvršioc iz barake na gradilištu na Adici oduzeo je agregat i razne alate, ukradena je jedna motorna testera iz kuće u Molu, zatim Tomos automatik iz Doma zdravlja u Adi, ukrađeno je sa stubova 300 metara telefonskog kabla i oduzeto je dva bicikla u centru Ade. Iz oblasti privrednog kriminaliteta podneta je tri kriv. prijava protiv petoro izvršilaca, zbog osnovane sumnje da su izvršili prevare, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Protiv jednog lica iz Bačkih Vinograda izdato je rešenje o zadržavanju i predat istražnom sudiji. Nakon saslušanja protiv istog istražni sudija je odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog sumnje da je izvršio kriv. delo prevare i falsifikovanja isprave. Pored navedenih, oduzeto je jedno putničko vozilo zbog falsifikovanog broja motora i predat je upravi carine na dalji postupak.
    Bezbednost saobraćaja. U toku meseca desilo se tri saobraćajne nesreće i to u Adi, Molu i na Utrinama. U Adi je zgob brze vožnje i nepažnje putnički automobil je iz ulice S. Kovačevića naleteo na ogradu katoličkog groblja. U Molu zbog nepažnje došlo je do sudara između dva putnička vozila, a na Utrinama jedno vozilo pogazio je krmaču na putu prema Kavilu.
    Javni red i mir. Podneta je svega dve prekršajne prijave zbog tuče na javnom mestu i to u Adi u Westu i na ulici u Obornjači.

    Policajci na kursu jezika. 15 mladih policajaca koji su dobili zaposlenje u Adi, a ne poznaju jezik sredine, od 5. marta pohađaju kurs mađarskog jezik što je organizovano u saradnji sa lokalnom samoupravom. Kurs se održava u Osnovnoj školi "Čeh Karolj" u Adi, i po planu obuhvata 20 časova.

mart 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti lokalne samouprave
Zakon o radu
Beži zimo, stiže proleće
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA