Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. március

Címoldal
Kezdődhetnek a munkálatok
Községi hírek
1848 - Ünnepi szónoklatok
Március 15.
Komolyak a befektetők szándékai
A betegrendelés változásai
Civil hidak
Korszerű felszerelés nélkül nincs fejlődés
Magánosítás felemás eredménnyel
Csatorna-, út- és járdaépítés...
Tánc és ének a hölgyek köszöntésére
Eszem ágában sincs abbahagyni!
Húsvét
Testvér testvérre lelt
A gyáróriás agóniája
Önkormányzati eseménynapló
Törökfaluban történt februárban
Hírek - események
A nyugdíjasok hírei
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Vigyázat, kullancsveszély fenyeget!
Zöld levél
Mi lesz a kóbor kutyák sorsa?
Április - Szent György hava
Póréhagyma
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

KEZDŐDHETNEK A MUNKÁLATOK

    A szerb kormány iparügyi minisztere, dr. Predrag Bubalo, a polgármester és az önkormányzat képviselői, a potenciális befektetők, a munkálatokat kivitelező vállalatok képviselői és más meghívott vendégek jelenlétében, 2007. február 21-én ünnepélyesen és szimbolikusan megnyitotta az ipartelep infrastruktúrájának kiépítését. A megnyitó a November 29. és a Május 1. utcák találkozásánál, az Akotexhez vezető út kezdeténél történt.
    A megnyitó beszédében Ürményi Ferenc polgármester elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv 400.000 eurót hagyott jóvá Ada községnek az ipartelep bővítése címen. Ebből az összegből szándékozzák kiépíteni a 8-as blokkhoz vezető út 1 km-es szakaszát (ami része a leendő kerülőútnak), a gáz- és vízvezetéket valamint a szennyvízlevezetőt, így 25 hektáros terület kapna megfelelő infrastruktúrát az ipari zónában. Az ipartelep bővítése elnevezésű projektum Ada község fejlesztési stratégiájában önálló programként szerepel, így nagy fontossággal bír a majdani befektetők érdekeit tekintve. Célja, hogy a helyi, vidéki és külföldi vállalkozóknak megfelelő előfeltételeket biztosítson új munkahelyek megnyitására, lendületet adjon Ada iparának fellendítésére.
    A miniszter, dr. Bubalo, rövid beszédében hangsúlyozta, hogy örömmel tett eleget a meghívásnak, mert olyan közösségbe került az a 400.000 euró, amely kész megvalósítani elképzeléseit. Elmondta azt is, hogy Ada egyike azon községeknek, amelyek elsők között kapták meg a támogatást ilyennemű projektumra, és ez mindenképen elismerés is egyben.
    A szalag átvágása után, a munkálatok kivitelezőinek képviselői a polgármester hivatalában aláírták a munkálatokról szóló szerződéseket, éspedig: a szabadkai VOJ-PUT képviselője, Dušanka Vučurović, a STANDARD igazgatója, Börcsök Pál, a becsei TERMO GAS 88 képviseletében, míg az építkezési felügyeletről szóló szerződést a Prostor nevében Apró Eleonóra és Varga Márta, valamint a zentai EKO TERM  nevében Lengyel Károly írták alá.

V. J.

mart 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti lokalne samouprave
Zakon o radu
Beži zimo, stiže proleće
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA